Tankstations in Florida zonder brandstof tijdens evacuaties voor orkaan van vijfde categorie

Tankstations in Florida zonder brandstof tijdens evacuaties voor orkaan van vijfde categorie

World October 9, 2024 06:00

tallahassee - Tankstations in Florida ervaren brandstoftekorten terwijl inwoners evacueren voor orkaan Milton, die is aangesterkt tot de vijfde categorie. Files en lange rijen voor benzinestations verstoren de evacuatie-inspanningen.

In Florida kwam dinsdagavond volgens prijsvergelijkingssite GasBuddy ongeveer 17 procent van de bijna 8.000 tankstations zonder brandstof te zitten. Er ontstonden dinsdag files op de wegen en lange rijen voor de benzinestations, nadat inwoners gehoor gaven aan diverse oproepen van de autoriteiten om te evacueren voor de orkaan Milton.

Volgens The New York Times werden in totaal 5.5 miljoen mensen opgeroepen om de dichtbevolkte westkust van Florida te evacueren. Het is volgens de Amerikaanse krant een van de grootste evacuaties in de geschiedenis van de staat. Om te voorkomen dat belangrijke evacuatieroutes verstopt raken, werd inwoners geadviseerd om niet verder landinwaarts te reizen dan noodzakelijk.

Verwacht wordt dat Milton woensdagavond laat of vroeg op donderdag aankomt in de regio. De autoriteiten van Hillsborough County, waar onder andere de dichtbevolkte stad Tampa onder valt, adviseerden inwoners om voor woensdagochtend 07.00 uur op een veilige plek te zijn.

De orkaan is onderweg naar Florida opnieuw aangesterkt tot een orkaan van de vijfde en hoogste categorie en bereikt aanhoudende windsnelheden van 270 kilometer per uur, meldde het National Hurricane Centre (NHC). „Dit kan de ergste storm worden die Florida treft in een eeuw”, zei president Biden over de orkaan.

Leave a comment

reload

The HOTRECENTNEWS.com is not responsible for the content of external sites.

SEARCH

Back to Top